Več rok ploska skupaj

Recikliranje BRITA filtrov

Skupaj varujmo okolje

Naj gre za embalažo hrane, kuhinjske aparate ali avtomobile, si je nemogoče predstavljati vsakodnevno življenje brez plastike. Seveda je plastika zelo praktična, ker je lahka in jo preprosto oblikujemo. V podjetju BRITA delamo s plastiko pri filtrirnih vložkih za vodo v gospodinjstvih in pri filtrih za profesionalno uporabo Professional Filters, namenjenih poslovnim partnerjem.

Poleg plastike delamo tudi z drugimi dragocenimi materiali, da dosežemo najboljše delovanje vodnih filtrov. Zato smo že leta 1992 začeli reciklirati svoje filtre. Na ta način ohranjamo vire in hkrati varujemo okolje.

BRITA program za recikliranje BRITA – ustanovljen leta 1992

»Zakaj bi pustili, da drugi reciklirajo naše vodne filtre, če to lahko naredimo sami, skupaj s svojimi partnerji?« To vprašanje je Heinz Hankammer, ustanovitelj podjetja BRITA, zastavil leta 1992, ko je začel izvajati program za recikliranje filtrirnih vložkov za vodo BRITA. Takrat je bilo to resnično pionirsko delo!

Takoj je sledila akcija: od takrat filtrirne vložke za vodo, ki smo jih pripeljali v glavno poslovalnico BRITA v Nemčiji, ločujemo v lastnem objektu podjetja in jih predelujemo za recikliranje. Sami izvajamo tudi regeneracijo materiala, iz katerega je bil izdelan filter in material ponovno uporabimo za nove filtrirne vložke za vodo – vsi materiali ostanejo znotraj kroga. 

Izvedite, kako naš program za recikliranje deluje in kako uporablja najpomembnejše komponente filtrirnih vložkov za vodo BRITA.

Deli razrezanih vložkov v roki

Plastično ohišje

Plastično ohišje najprej razrežemo, nato ga zberejo partnerska podjetja. Ta očistijo plastiko, jo ločijo in zdrobijo v granule. Industrija plastičnih mas nato uporabi te granule za proizvodnjo novih plastičnih delov.

Aktivno oglje v škatli

Aktivno oglje

Aktivno oglje se vrne dobaviteljem aktivnega oglja. Ti ga predelajo in ga ponovno uporabijo za različne filtrirne postopke, na primer pri obdelavi odpadne vode.

Ionski izmenjevalnik v roki

Ionski izmenjevalec

V lastnem obratu izvedemo regeneracijo ionskega izmenjevalca in ga dodamo v nove filtrirne vložke. To pomeni, da novi filtrirni vložki BRITA lahko vsebujejo regenerirane ionske izmenjevalce – enake kakovosti in z enako zmogljivostjo. To je res trajnostno!

Recikliranje filtrirnega vložka za vodo BRITA v 75 sekundah

Ali bi želeli vedeti, kako se izvaja recikliranje za BRITA filtrirni vložek? V videoposnetku, ki kaže, kako se to izvaja, smo kot primer vzeli vložek MAXTRA.

Brita Video Placeholder

Zelo preudarno in koristno za varstvo okolja: program za recikliranje BRITA je omogočil, da lahko recikliramo in vrnemo v cikel materiala skoraj vse komponente filtrirnega vložka za vodo BRITA.

Recikliranje filtrirnih vložkov za vodo BRITA po vsem svetu

Program za recikliranje BRITA je uveden v številnih evropskih državah, kot so Nemčija, Anglija, Francija, Španija, Švica, Belgija in Nizozemska. V sodelovanju s številnimi trgovinskimi partnerji filtrirne vložke za vodo BRITA zbiramo in jih pripeljemo v svojo glavno poslovalnico v Nemčiji.  

Filtrirnih vložkov za vodo iz Azije ne pripeljemo v Nemčijo. Namesto tega smo v sodelovanju s partnerskimi podjetji omogočili lokalno recikliranje filtrov.

Proizvodni obrat BRITA v mestu Bad Camberg / Nemčija

Proizvodni obrat BRITA v mestu Bad Camberg / Nemčija: Tukaj se filtrirni vložki za vodo BRITA proizvajajo, vključno z regeneriranimi ionskimi izmenjevalci.

Lokalno recikliranje filtrirnih vložkov za vodo BRITA

BRITA Slovenija že od leta 2012 sodeluje v programu recikliranja filtrirnih vložkov. Zbiranje uporabljenih filtrirnih vložkov poteka v vseh trgovinah Sanolabor in BIO trgovinah po Sloveniji. Ko zberemo zadostno število filtrirnih vložkov, jih pošljemo v centralo v Nemčiji.

Kako reciklirati BRITA filtre:

  1. Najprej posušite uporabljene filtre.
  2. Odnesite uporabljene filtre v najbližjo Sanolabor trgovino ali BIO trgovino, ki prodaja izdelke BRITA.
  3. Trgovine, ki so vključene v program recikliranja, lahko poiščete s pomočjo spodnjega iskalnika trgovin.
  4. Ker število kosov ni omejeno, ni potrebe, da doma zbirate veliko število filtrov.

Potrebujemo vaše soglasje

To vsebino ponuja Google Maps. Če omogočite to vsebino, bomo obdelovali vaše osebne podatke in nastavili piškotke.

Iskalnik trgovin

Iskanje poteka …
Oprostite, ni nam uspelo najti trgovskega posrednika v vaši bližini. Prosimo, poskusite znova in vnesite drugo poštno številko ali mesto.
Sustainability